vineri, 18 martie 2011

Pentru femei

Citeam acum cateva zile un articol, nu am sa zic unde, doar voi spune ca e foarte cunoscut trustul de stiri. Articolul facea public descoperirea unor specialisti, respectiv ca femeile pun in general de 5 ori mai multe poze pe facebook decat barbatii pentru a face “concurenta” (ceea ce mi se pare normal de altfel). Nu am nici o problema cu specialistii si cu descoperirea lor, doar cu jurnalistul care la sfarsitul articolului spunea ca este dezamagitor ca in anul 2011 femeile tinere continua sa se bazeze mult pe aspectul fizic.

Ce fel de jurnalisti lucreaza acolo nu stiu, dar vad ca nu isi pun cele mai elementare intrebari inainte de a-si exprima o opinie personala. Nu sunt eu genul de persoana ce pune atat de mult accent pe aspectul fizic, dar nu cred ca mergand pe strada ai sa auzi vreodata pe cineva explamand: “Mama ce personalitate are aia! M-a dat pe spate!” sau “Vai cat de inteligenta este fata aceea!”. Desigur primul lucru care vezi la o femeie este aspectul fizic, si parerea mea este ca acest aspect este destul de important, nu degeaba femeile reprezinta sexul frumos. Oriunde v-ati duce, chiar si la un interview pentru un job sau daca va intalniti cu o persoana noua, este de preferat sa faceti tot posibilul sa aratati cat mai bine in limita unei decente.

Bineinteles acuma voi primi multe injuraturi din partea multora, dar degeaba afirmati voi ca aspectul fizic nu e important. Revenind la exemplele de mai sus cu interview-ul, si o prima intalnire cu o persoana necunoscuta, angajatorul, respectiv persoana noua pe care o cunosti, nu are de unde sa isi dea seama ce personalitate ai tu, sau cat de inteligent/inteligenta esti, aceste aspecte presupun mult timp cheltuit si mult mai mult decat o singura interview/intalnire.

Totusi sa revin la facebook pentru ca asta era tema pusa in discutie cand acel jurnalist si-a exprimat opinia. Profilul de facebook e ca o prima intalnire si poate ramane doar la stadiul de prima intalnire, daca tu nu ai avut cum sa iei contactul cu acea persoana. E drept faptul ca pe langa poze, facebook-ul mai poate oferi si cateva detalii personale pe pagina de profil, dar sunt asa de vagi incat nu merita discutate. Bineinteles ca cei ce isi fac profilul public vor incerca sa scoata in evidenta lucruri ce atrag cat mai multe persoane, asa ca este aproape irelevant ce este scris pe acea pagina.

Asa ca femei, chiar va rog, faceti tot posibilul sa aratati cat mai bine intr-o limita a bunei decentei la o prima intalnire/vedere.


9 comentarii:

  1. Articolul trecut o persoana pe nume Ana mi-a trimis un comentariu. Te rog frumos daca citesti asta, da-mi un mail sau anunta-ma cumva, is incert despre cine anume e vorba.

    Mersi anticipat

    RăspundețiȘtergere
  2. Tu chiar nu sti sa accepti un compliment de la o persoana anonima, nu-i asa? :)) Pentru ce ai vrea sa afli cine sunt?

    RăspundețiȘtergere
  3. :)), stiu sa accept, am si multumit celor care mi-au dat un comentariu articolului trecut si iti multumesc din nou daca asta vroiai.

    Problema se pune ca nu esti anonima :)), ai dezvaluit numele, iar din cate Ane am intrebat eu pana acum nici una nu mi-a raspuns afirmativ, inafara de una pe care nu am intrebat-o. Ce vreau sa te intreb de fapt este: Te cunosc?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu :). Si te rooog continua cu multumirile asta vroiam, desigur! :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. nu accepti comentarii anonime sa inteleg, ti-e frica de adevar sau ce?

    RăspundețiȘtergere
  7. nici nu mai stiu cum e la o prima intalnire, dar cred ca totusi mi-e dor de emotiile acelea

    RăspundețiȘtergere